Φανταστική συνταγή για καρυδόπιτα! Μια δοκιμασμένη συνταγή που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι όπου τη σερβίρουμε.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1,5 φλιτζάνι σιμιγδάλι
- 2 κουταλάκια baking powder
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 3 κουταλιές κακάο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 6 αυγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε:
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά λεμόνι
Πώς θα τη φτιάξουμε:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, την κανέλα και το κακάο.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι.
- Χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια από τα αυγά.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα και τα σπασμένα καρύδια στο μείγμα μας.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
- Ψήνουμε για μισή ώρα στον αέρα στους 180 βαθμούς.
- Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Για το σιρόπι μας ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουμε για 4-5 λεπτάκια.
- Με το ζεστό σιρόπι περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένα κρεμμύδια.