Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 1 φλ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη
- 3-4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση:
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζανιού γάλα
- 4-5 φλιτζάνια κόκκινη κολοκύθα βρασμένη και λιωμένη
- 1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. κανέλλα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
Για το σερβίρισμα:
- Σπασμένα καρύδια
Πώς θα την φτιάξουμε:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε τη ζύμη μας για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο κρεμώδες μείγμα.
- Όταν η ζύμη για την τάρτα κρυώσει τη γεμίζουμε με τη γέμιση.
- Ψήνουμε την τάρτα μας για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω σπασμένα καρύδια.
- Για μεγαλύτερη δόση διπλασιάστε τα υλικά.